La Fiscalia demana presó per a set dels membres dels CDR detinguts dilluns

Els acusa de delictes de terrorisme, tinença il·lícita d'explosius i estralls per, suposadament, planejar accions violentes a Catalunya.

Seu dels CDR escorcollada
Seu dels CDR escorcollada / Europa Press

La Fiscalia de l'Audiència Nacional ha demanat presó per a set membres dels CDR detinguts el dilluns per, presumptament, estar planejant accions violentes a Catalunya. Els acusa de delictes de terrorisme, tinença il·lícita d'explosius i estralls, segons informen fonts jurídiques.

El fiscal ha pres la decisió una vegada els arrestats han comparegut davant el jutge aquest dijous. Previament, havien reconegut a la Guàrdia Civil que van comprar substàncies i van fer proves per a fabricar explosius casolans amb l'objectiu de "fer soroll" l'1-O, aniversari del referèndum independentista de Catalunya.

Inicialment, la Guàrdia Civil havia detingut nou persones, però va deixar-ne dues en llibertat. Les altres set han passat a disposició judicial aquest dijous i han declarat davant el magistrat Manuel García Castellón. El fiscal de l'Audiència Nacional demana presó incondicional per a totes elles.

També et pot interessar

stats