La fiscalia demana més de cent anys de presó per a un veí de Sagunt que va abusar de set menors

L'Audiència de València jutja els fets fins a aquest dimecres.

Audiència Provincial de València
Audiència Provincial de València

La Fiscalia Provincial de València reclama penes que sumen onze anys de presó per a un home, veí de Sagunt (Camp de Morvedre), acusat d'haver abusat sexualment de set menors d'edat que pertanyien a la mateixa congregació religiosa que ell, els Testimonis de Jehovà, entre 2009 i 2016. Els fets es jutgen des d'aquest dilluns i fins el dimecres a l'Audiència Provincial de València.

Les víctimes tenien entre 8 i 14 anys en el moment en què van ocòrrer els fets, segons consta en l'escrit d'acusació del Ministeri Públic. Segons sembla, els abusos van tindre lloc tant en el domicili del processat com durant viatges i excursions. L'home, en qualitat d'educador de la congregació, s'oferia a ajudar els menors en els estudis, guanyava la confiança dels progenitors i aprofitava la situació per a obligar-los a mantindre relacions sexuals sense consentiment.

El fiscal l'acusa de quatre delictes d'agressió, tres d'ells continuats. També l'atribueix set d'abusos sexuals, tres continuats. Per això, reclama penes de 57 anys de presó pels quatre delictes primers i 54 pels altres set. En total, 111 anys. A més, li exigeix el pagament de 60.000 euros per a tres de les víctimes en concepte de responsabilitat civil i de 15.000 euros per a les altres quatre.

També et pot interessar

stats