La Fiscalia demana arxivar la causa contra López Jaraba per irregularitats en RTVV

Se l’investiga per sobrecostos d’1,4 milions d'euros en la contractació de la productora de José Luis Moreno.

Imatge d'arxiu de José López Jaraba
Imatge d'arxiu de José López Jaraba / Europa Press

La Fiscalia ha sol·licitat el sobreseïment provisional de la causa en què està processat l'exdirector general d'RTVV José López Jaraba per les suposades irregularitats en la contractació d'una sèrie i un programa de la productora Alba Adriática, propietat de José Luis Moreno.

La posició de la Fiscalia s'enfronta a la de les altres dues acusacions. La Federació Local de València de la Confederació General del Treball del País Valencià (CGT-PV) sol·licita una pena de 8 anys de presó i inhabilitació per 20 anys i 1.385.295 euros per malversació, prevaricació i frau a l'administració. Per la seua banda, l'Advocacia de la Generalitat sol·licita una pena de 7 anys de presó, 17 anys i 6 mesos d'inhabilitació absoluta i una responsabilitat civil d’1,38 milions d'euros.

A principis de juliol, el titular del jutjat de primera instància i instrucció número 6 de Paterna va decidir processar Jaraba per malversació o, si escau, administració deslleial per sobrecostos d'1.385.295 euros en la contractació de dos continguts produïts per Alba Adriática.

Ara, en un escrit, la fiscal de Delictes Econòmics encarregada del cas demana el sobreseïment provisional de la causa "per no estar degudament acreditada la perpetració del delicte".

L'acusació pública destaca que López Jaraba no va accedir a la Direcció General d'RTVV fins al mes d'octubre de 2009, mentre que el contracte de l'ens públic amb la productora de Moreno es va signar en 2007. 

En tot cas, el ministeri públic explica que la conducta del processat en perjudici de l'ens públic podria qualificar-se, com a màxim, d'una administració deslleial, però que "en cap cas constitueix un delicte de malversació".

També et pot interessar

stats