La Fiscalia demana arxivar la causa contra el delegat del govern a Madrid pel 8M

El ministeri públic no veu indicis per a acusar-lo d'un delicte de prevaricació administrativa perquè no té competències en matèria sanitària.

El delegat del govern espanyol a Madrid, José Manuel Franco
El delegat del govern espanyol a Madrid, José Manuel Franco / Europa Press

La Fiscalia de Madrid ha demanat a la jutgessa Carmen Rodríguez-Medel que arxive la investigació oberta contra el delegat del govern espanyol a Madrid, José Manuel Franco. Se l'investiga per un delicte de prevaricació administrativa per autoritzar concentracions multitudinàries, entre d'altres, la marxa feminista del 8 de març, a pesar dels advertiments de risc de contagi per coronavirus.

La Fiscalia ha presentat un recurs contra l'acte de la magistrada del 23 de març passat, pel qual va admetre la denúncia contra Franco i va acordar practicar una bateria de diligències per a començar la instrucció.

És la primera vegada que el ministeri públic es pronuncia sobre aquesta causa. Explica en el seu escrit que ho fa ara perquè la jutgessa instructora va aplicar la suspensió de terminis processals per la declaració de l'estat d'alarma per la pandèmia de Covid-19.

Franco està citat a declarar aquest dimecres per un delicte de prevaricació administrativa, però la Fiscalia objecta que no es donen les circumstàncies per a acusar-lo d'aquest delicte, ni per acció ni per omissió. Argumenta, entre altres raons, que el delegat del govern no té competències en matèria sanitària ni de salut pública.

També et pot interessar

stats