La Fiscalia demana dos anys als amos de sis gossos que van causar la mort d'un home al Pinós

Considera que van poder incórrer en un delicte d'homicidi per imprudència greu, ja que els gossos anaven solts i sense boç

Pedania del Faldar al Pinós
Pedania del Faldar al Pinós / Google Maps

La Fiscalia demana dos anys i tres mesos de presó als dos amos de sis gossos potencialment perillosos que el 2016 van atacar al Pinós (Vinalopó Mitjà) un home de 74 anys. L'home va morir uns dies després a l'hospital a causa de la gravetat de les mossegades.

També sol·licita per als propietaris dels gossos que, de manera subsidiària amb l'asseguradora Caser, indemnitzen la viuda amb 120.000 euros i a cadascuna de les tres filles amb 20.000 més, i que abonen a la Conselleria de Sanitat Universal 10.449,37 euros per les despeses mèdiques de l'atenció a la víctima.

El ministeri públic considera, en la qualificació dels fets, que els acusats, un home i una dona que residien en una finca de la pedania del Faldar, al Pinós, van poder incórrer en un delicte d'homicidi per imprudència greu. La parella era la propietària d'aquests gossos encreuament d'american standford i boxer, els quals passejaven solts i sense boç, "incomplint les més elementals normes de cura i creant un perill real sobre terceres persones".

El dimecres 26 d'octubre del 2016 els gossos es van escapar de la finca i van atacar José S. P., qui en eixe moment estava amb la dona, que va poder refugiar-se a casa, però no així el seu marit. L'home va patir mossegades per tot el cos amb nombroses ferides, com l'amputació del cinqué dit del peu esquerre. A la víctima la van ingressar a l'Hospital d'Elda i va morir cinc dies després.

La família demana 15 anys

L'advocat de la família ha demanat elevar la condemna de presó fins a 15 anys per a cadascun dels acusats per un delicte d'homicidi, i alternativament planteja que si el tribunal dictamina que és homicidi per imprudència greu, la pena siga de quatre anys.

La viuda i les filles de la víctima mantenen que la parella acusada feia diversos mesos que vivia al costat de casa familiar i que els seus gossos havien demostrat "feresa i perillositat" en nombroses ocasions abans de l'atac mortal, sense que els acusats adoptaren mesures de precaució.

Atacs anteriors

Unes setmanes abans dels fets una parella que passejava per la zona va haver de refugiar-se en el seu cotxe per a evitar les mossegades i només huit dies abans de l'atac a José, els gossos també van mossegar un altre veí. Malgrat aquestes situacions, l'acusació particular assenyala que els amos passejaven sense lligar els gossos i que la tanca metàl·lica de la seua finca estava deteriorada, la qual cosa facilitava que sovint s'escaparen.

A més, la família amplia a l'Ajuntament del Pinós la responsabilitat civil (la Fiscalia l'assigna als acusats i a l'asseguradora) amb l'argument que es va informar la Policia Local de l'agressió prèvia al veí el 18 d'octubre del 2016 i que "no van fer res" fins un dia després de l'atac mortal.

La vista oral per aquest cas està prevista per als dies 28 i 29 de març del 2022 en el jutjat penal número 7 d'Alacant.

També et pot interessar

stats