La fiscalia demana 24 anys de presó per a l'acusat d'assassinar María del Carmen Martínez, viuda de l'expresident de la CAM

En l'escrit el fiscal considera que l'assassinat es va produir amb l'agreujant de parentiu i un altre de tinença il·lícita d'armes.

Concessionari de cotxes que regentava Miguel López.
Concessionari de cotxes que regentava Miguel López.

El fiscal demana 24 anys i mig de presó per a Miguel López, gendre de María del Carmen Martínez, la viuda de l'expresident de la CAM, Vicente Sala. L'acusa d'assassinar-la el 9 de desembre de 2016 de dos tirs en el concessionari de cotxes que regentava, amb un pla prèviament traçat i sense que la dona tinguera possibilitat de defendre’s.

Així consta en l'escrit de conclusions provisionals de la fiscalia, en el qual el ministeri públic demana l'obertura de juí oral i acusa López –únic detingut pel crim– d'un delicte d'assassinat, pel qual reclama 23 anys de presó, i un altre de tinença il·lícita d'armes, delicte pel qual sol·licita 18 mesos de presó.

Per al fiscal, Miguel López és autor d'un delicte d'assassinat amb l'agreujant de parentiu i un altre de tinença il·lícita d'armes. A més, li demana una indemnització de 35.000 euros per a cadascun dels fills de la dona assassinada.

En l'escrit, el fiscal explica que al voltant de les 18:25 h del 9 de desembre de l'any 2016, l'acusat va executar un pla prèviament traçat i, amb l'excusa de lliurar un vehicle a la seua sogra, la va acompanyar fins al llavador de cotxes del concessionari que regentava i on l'havia estacionat prèviament. Quan la víctima va pujar al seient del conductor, va efectuar dos tirs a “molt curta distància” en la zona esquerra de la cara.

Segons el ministeri fiscal, la víctima estava “totalment desprevinguda” i “sense possibilitat absoluta de defendre’s”. Així mateix, precisa que no s'ha identificat la pistola amb silenciador amb la qual es van efectuar, encara que sosté que per la munició utilitzada podria ser una Webley Scott o una FM model 1903, de les quals Miguel López no té la llicència d'armes necessària.

El fiscal assenyala que els dos tirs van ocasionar a María del Carmen Martínez una lesió que li va provocar la mort 35 minuts després de disparar-li.

També et pot interessar

stats