La Fiscalia creu que la residència DomusVi de Llíria va cometre diversos delictes contra la integritat moral

Considera que el tracte donat als residents per part del centre atenta “greument” contra la seua dignitat.

Cartell a l'entrada a la residència Domus Vi de Llíria

La Fiscalia que estudia el cas de l'abandonament i desprotecció dels ancians a la residència DomusVi Jardins de Llíria, després dels vídeos fets públics en els quals es podia veure diversos interns nugats als llits, considera que atempta directament contra la integritat moral d'aquests.

Precisament la Fiscalia ha remés un comunicat en què assegura que després d'estudiar els fets, creu que hi ha indicis que el tracte dispensat als residents per “la directora de la residència en la seua posició de garant i pels encarregats de la cura, vigilància i atenció” als usuaris, “va soscavar greument la seua dignitat i integritat moral”.

A més, destaca que aquest fet es va fer encara més “patent i punyent” en el cas dels residents que “eren més vulnerables per la seua avançada edat, per les seus greus malalties psíquiques i físiques i, en suma, pel seu alt grau de dependència per ser els que requerien la màxima protecció”.

Per eixe motiu, el ministeri públic considera que el cas pot ser constitutiu de diversos delictes i, per tant, acorda remetre al jutjat de Llíria les investigacions perquè puga continuar el procés.

També et pot interessar

stats