La Fiscalia arxiva la denúncia del govern espanyol contra el Bou de la Vega

Permetrà la celebració, perquè no percep la comissió de cap delicte en una festa que empara la norma autonòmica

EuropaPress 2007091 foto toro vega
Un fester ataca amb una llança el bou, durant la celebració de la Vega en una imatge d'arxiu / Pedro Armestre

La Fiscalia de Medi Ambient ha arxivat la investigació que va obrir arran la denúncia del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 aquest dijous contra la celebració del torneig del Bou de la Vega, a Tordesillas (Valladolid), en qu`r es persergueix a cavall i s'ataca a colp de llança l'animal fins la mort. El ministeri públic entén que "no existeixen indicis de la comissió de cap delicte" i permetrà la celebració de la festa, el pròxim dimarts, segons ha acordat el fiscal Antonio Vercher.

Vercher renuncia a aplicar la suspensió cautelar de l'acte, "sense perjudici de l'anàlisi del concret ajust a la legalitat administrativa" de la festa, en conformitat a l'orde que la regula, i que considera que correspon dilucidar a la jurisdicció contenciosa administrativa.

La Fiscalia de Medi Ambient recorda que ja s'ha pronunciat en el mateix sentit en peticions similars en els anys 2007 i 2015. La qüestió essencial, explica, resideix en el fet que existeix una base legal autonòmica que permet la situació present, i a la qual s'ha adaptat la manera de celebrar aquest tipus de festejos.

També et pot interessar

stats