La Fiscalia Anticorrupció investiga les obres del Centre d'Intel·ligència de l'Aigua d’Alacant

Ho fa després que el grup municipal socialista a l'Ajuntament denunciara una presumpta “infracció urbanística greu”

Edifici de la plaça Séneca on l'Ajuntament d'Alacant instal·larà el centre
Edifici de la plaça Séneca on l'Ajuntament d'Alacant instal·larà el centre / PSPV

La Fiscalia Anticorrupció ha obert una investigació per l'execució d'obres per a habilitar les oficines administratives del Centre d'Intel·ligència de l'Aigua d’Alacant, després que a mitjan octubre el grup municipal socialista a l'Ajuntament del municipi denunciara una presumpta “infracció urbanística greu”.

Aquest dimecres estan citades a declarar la portaveu del PSPV a l'Ajuntament, Ana Barceló, i la regidora socialista Trini Amorós, que registraren la denúncia per l'execució d'obres per a habilitar les oficines administratives del Centre d'Intel·ligència de l'Aigua en un sòl reservat a centre educatiu en el pla general d'ordenació urbana (PGOU).

El portaveu adjunt de l'equip de govern i vicealcalde, Manuel Villar, en ser preguntat pels mitjans de comunicació per aquest tema, ha defensat que “tot es va fer correctament”, i ha afirmat que enviaran la informació que els sol·liciten.

El PSPV denuncia prevaricació

El PSPV va interposar una denúncia davant la Fiscalia d'Anticorrupció contra la junta de govern local per una presumpta “infracció urbanística greu”, per l'execució d'obres per a habilitar les oficines administratives del Centre d'Intel·ligència de l'Aigua en un sòl reservat a centre educatiu en el PGOU, que consideren que pot ser constitutiva d'un delicte de prevaricació.

Els fets denunciats estan associats a la construcció d'oficines administratives sobre una parcel·la que està qualificada de sòl dotacional docent en el PGOU. Es tracta de l'antic parc de bombers del carrer Itàlia, on es pretén habilitar el Centre d'Intel·ligència de l'Aigua.

El PSPV va assenyalar que les obres es troben ja en execució “sense que s'haja aprovat abans la necessària modificació puntual” del PGOU sobre l'ús d'aquesta parcel·la, reservada a activitat docent reglada.

També et pot interessar

stats