La Fiscalia amplia la investigació a onze residències valencianes

Es tracta de diligències prèvies, merament informatives, arran de la gran quantitat de víctimes mortals registrades en aquests centres.

La residència Domus Vi d'Alcoi
La residència Domus Vi d'Alcoi / À Punt NTC

La Fiscalia General de l’Estat ha ampliat la investigació per la gestió de la pandèmia del coronavirus a onze residències de la Comunitat Valenciana. Es tracta de diligències prèvies, merament informatives, arran de la gran quantitat de víctimes mortals registrades en aquests centres.

Segons ha confirmat la coordinadora de la secció civil de València, Ana Lanuza, a À Punt, aquest dimarts s'han sumat dos noves residències a la investigació. Es tracta d'un mer tràmit, perquè aquestes diligències preprocessals s'obrin en el moment en què un centre registra almenys deu morts. Per tant, el total de residències investigades a la Comunitat Valenciana ascendeix a 11: sis a la província de València, tres a la d’Alacant i dos a la de Castelló.

Lanuza ha explica que l'objectiu d'aquesta investigació és "protegir els usuaris i garantir que estiguen ben atesos". Així, es pretén controlar i estudiar les necessitats dels centres per a fer un seguiment dels malalts i dels treballadors, i del material del qual disposen o que necessiten per a fer front a la pandèmia.

També et pot interessar

stats