El fiscal estudia recórrer contra la sentència del cas Sala

Analitza si es va incórrer en un trencament de forma en la recta final del procés i, per tant, hi hauria hagut indefensió.

L'acusat, ara declarat no culpable, en una sessió del judici
L'acusat, ara declarat no culpable, en una sessió del judici / Efe

El cas de l’assassinat de María del Carmen Martínez continua alçant controvèrsia, fins i tot després del veredicte del jurat popular, que va absoldre l’exgendre de la víctima i únic processat pel crim. Si fa alguns dies l’acusació particular manifestava que estudiaria recórrer-hi, aquest dimecres s’ha sabut que el fiscal estudia recórrer contra la sentència del juí després d’obtindre la gravació de la tensa conversa entre les acusacions i la magistrada, quan aquesta va tornar al jurat popular el primer veredicte exculpatori i que publica el diari El Mundo.

En opinió de la Fiscalia, hi ha dos moments clau en la recta final del juí. Considera que podrien conduir a un trencament de forma i la indefensió consegüent, la qual cosa motivaria recórrer contra la sentència exculpatòria de l’acusat. Per això, analitza dos gravacions. Una d’elles recull els tensos moments entre les acusacions i la jutgessa, quan aquesta va tornar el primer veredicte del tribunal popular, que culpava Miguel López de l’assassinat de la seua sogra.

La jutgessa tampoc va entregar en aquest moment a les parts l’acta del veredicte. L’acusació l’ha reclamada, i ha rebut com a resposta que no consta unida a les actuacions. 30 hores després, el jurat popular va declarar López no culpable.

L’altre moment considerat clau per la Fiscalia està en les instruccions que va donar la jutgessa al jurat popular l’últim dia del juí. La presidenta del tribunal del jurat del cas Sala va discutir amb les acusacions, que van protestar perquè la magistrada va rebutjar el veredicte. El jurat popular va canviar el criteri i va absoldre l’acusat, Miguel López, per falta de proves. I va quedar sense resoldre l’assassinat de María del Carmen Martínez, viuda de l’expresident de la CAM.

També et pot interessar

stats