El fiscal demana condemnar Miguel López per un crim "horrible"

Considera que els “indicis” justifiquen que l'únic acusat va matar Martínez “per qüestions "de poder i de diners".

Miguel López aplega als jutjats de Benalúa, a Alacant, per a assistir a l'exposició de les conclusions de les parts

El fiscal ha demanat al jurat popular del crim de María del Carmen Martínez, viuda de l’expresident de la CAM, que condemne a l’únic acusat del cas, Miguel López, gendre de la víctima. En opinió del fiscal, López va cometre un crim “horrible” per qüestions "de poder i de diners".

Aquesta petició l'ha realizat en l’última sessió del juí, dedicada a les conclusions, que ha acollit l’Audiència Provincial d’Alacant. El fiscal ha justificat la seua petició en “els indicis” i no en les “proves no directes” que, des del seu punt de vista, conclouen que López ha sigut autor material del crim. Defén que les proves “d’indicis” han sigut reconegudes pel Tribunal Suprem i el Constitucional com a "proves de càrrec" sempre que vagen "en la mateixa direcció i amb un resultat raonable", com ocorre en l’assassinat de María del Carmen Martínez.

El fiscal ha afegit que el gendre de Maria del Carmen Martínez "havia viscut a l'ombra de la víctima i el seu marit fins al punt que li havien donat treball" i ha aclarit que va cometre el crim a pesar que la família "tenia suficients diners, molt més del que la majoria dels espanyols podem gaudir".

Les acusacions, per la seua banda, han ratificat la petició de 24 anys de presó per a Miguel López pels delictes d'assassinat i tinença il·lícita darmes.

Dret a no declarar de l’acusat

Així mateix, el fiscal ha lamentat especialment que l'acusat s’acollira al seu dret a no declarar durant el judici. En la seua opinió, i malgrat admetre que és un dret constitucional, ha apuntat que quan existeixen "indicis forts" d'un delicte, si l'acusat "és innocent ha de donar una explicació" per a evitar que se li tornen en contra "conseqüències incriminatòries".

Després de la sessió d’aquest dimecres, dedicada a les conclusions finals, aquest dijous se citarà al jurat per a lliurar-li les preguntes que donaran lloc, després d'un període d'incomunicació, al veredicte d'innocència o culpabilitat de Miguel López.

També et pot interessar

stats