El fiscal creu que la jutgessa del cas Sala va influir en el jurat

Les acusacions demanen repetir el juí en què l'Audiència d'Alacant va exculpar l'únic acusat del crim.

VÍDEO | El fiscal creu que la jutgessa del cas Sala va influir en el jurat

El fiscal ha demanat aquest dijous al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) la nul·litat de l'absolució de Miguel López, l'únic acusat pel crim de la viuda de l'expresident de la CAM Vicente Sala. La dona va morir el desembre de 2016 després de rebre dos tirs al cap al concessionari del seu gendre, Miguel López, l'únic acusat per l'assassinat. L'acusació demanava per a ell 24 anys de presó, però l'Audiència d'Alacant el va absoldre per set vots a favor i dos en contra.

L'alt tribunal ha celebrat aquest dijous una vista per a resoldre els recursos de les acusacions contra la sentència que va absoldre, per set vots a favor i dos en contra, Miguel López, de l'assassinat de la seua sogra. "Les instruccions de la jutgessa al jurat van ser determinants i no tingueren la imparcialitat necessària", ha apuntat el fiscal.

D'altra banda, el lletrat de la defensa rebutja qualsevol indefensió i lamenta que s'atribuïsquen intencions esbiaixades a la magistrada presidenta que va dirigir el juí amb jurat popular.

La Fiscalia i l'acusació del fill de la viuda van presentar recursos d'apel·lació contra la sentència absolutòria dictada el passat 18 de novembre. La decisió de l'Audiència d'Alacant es va basar en el segon veredicte que va emetre el jurat popular. Abans, la jutgessa va tornar-los el primer per falta de fonamentació en les respostes a les preguntes que havien de contestar en el document. Finalment, el jurat va decidir que no tenia evidències directes per a incriminar el gendre, ja que no van trobar restes d'ADN i ningú el va vore al concessionari.

Tant la Fiscalia com l'acusació particular argumenten que no han tingut accés a la primera acta i, per tant, no poder saber si la devolució de la jutgessa va ser correcta. Per això, van presentar recursos d'apel·lació contra la sentència absolutòria.

Aquest dijous el TSJCV ha escoltat els arguments jurídics de les acusacions, igual que els de la defensa de Miguel López, que demana mantindre el veredicte de no culpabilitat perquè considera que no hi va haver indefensió. Els magistrats decidiran en els pròxims dies si anul·len la sentència i es repeteix el juí.

També et pot interessar

stats