Fisabio estudia l’impacte dels contaminants que mengem o respirem entre la població valenciana

Els resultats de la investigació pretenen servir per a reduir la presència de tòxics a l’organisme

Investigadors de Fisabio analitzen mostres biològiques a la recerca de tòxic / À Punt NTC
21 de maig 2021 - 18:42

La Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (Fisabio) ha iniciat un estudi quant a l’exposició de les persones a determinats agents contaminants sobre els quals existeix major preocupació pel fet de trobar-se en alguns productes alimentaris o en l’aire, tot amb la motivació de saber si existeix un problema de salut pública vinculat a la presència d’aquestes substàncies químiques danyoses per a l’organisme i tractar de reduir-les.

La investigació s’ha centrat primer en la població infantil i lactant, i conclou que l’exposició a determinats metalls, com ara el mercuri o l'arsènic és perillosa i hauria de rebaixar-se. Actualment, l’estudi continua amb el segment de població adulta analitzant mostres de tipus biològic.

Malgrat els estàndards europeus de seguretat quant a alimentació, aigua o dioxines de l’aire, encara existeixen tòxics que arriben a l’organisme, que s'acumulen i són precursors de malalties diverses. El repte radica a detectar-ho i prendre consciència per a poder reduir l’exposició a aquestes substàncies.

També et pot interessar

stats