Fisabio defensa el seu cap de Vacunes davant un possible conflicte d'interessos

La fundació pública assegura que la relació contractual amb el doctor és compatible amb la seua activitat privada.

Fisabio defensa el seu cap de Vacunes davant un possible conflicte d\'interessos
Fisabio defensa el seu cap de Vacunes davant un possible conflicte d'interessos

La fundació pública Fisabio ha defensat el cap de Vacunes de l’entitat, Javier Díez Domingo, davant les acusacions d’un possible conflicte d’interessos en el pagament d'empreses farmacèutiques i ha assegurat que la relació contractual del doctor és compatible amb la seua activitat privada.

En un comunicat, la fundació detalla que, a banda d’exercir com a cap de l'Àrea d'Investigació en Vacunes de Fisabio-Salut Pública, Díez presta “a títol personal” serveis com a consultor en congressos “que són promoguts tant per associacions de professionals com per empreses farmacèutiques”.

A més, Fisabio afirma que el doctor exposa “obertament” la font de finançament de les seues investigacions i afegeix que Díez “no participa en òrgans de recomanació de vacunes ni amb capacitat de decisió en aquesta matèria”.

Segons va avançar eldiario.es el passat dilluns, Javier Díez Domingo va cobrar els dos últims anys vora 60.000 euros en pagaments per part de quatre companyies farmacèutiques que dominen el 80% del mercat espanyol de vacunes.

També et pot interessar