La firma d’hipoteques puja un 5% a l’abril a la Comunitat Valenciana

Els crèdits sobre habitatges a Espanya, en canvi, tornen a terreny negatiu després d’haver encadenat dotze mesos d’ascensos.

Alacant, en una imatge d'arxiu
Alacant, en una imatge d'arxiu

A la Comunitat Valenciana, durant el mes d’abril s’han firmat un 4,95% més d’hipoteques que en el mateix període de 2018, amb un total de 3.139 habitatges. A nivell nacional, en canvi, s’ha produït una lleugera baixada del 0,1% amb 29.032, segons ha informat aquest dijous l’Institut Nacional d’Estadística (INE), que recorda que les dades procedeixen d’escriptures públiques realitzades anteriorment.

Amb aquest descens interanual, les hipoteques sobre habitatges a Espanya tornen a terreny negatiu després d’haver encadenat dotze mesos d’ascensos. D’acord amb les dades difoses per l’INE, l’import mitjà sí que ha pujat un 0,7% segons les xifres interanuals, fins als 124.655 euros, mentre que el capital prestat ascendeix un 0,6%. El tipus d’interés mitjà per als préstecs hipotecaris va arribar el mes d’abril passat al 2,59%, enfront del 2,67% d'un any abans, amb un termini mitjà de 24 anys.

Però en termes mensuals, abril-març, el nombre d’hipoteques ha retrocedit un 5,5%, mentre que el capital prestat ha baixat un 6%. En tots dos casos es tracta del major descens des de 2017.

També et pot interessar

stats