La fira Gastrónoma celebra l'edició de les dones

Dels 195 restaurants que enguany han rebut una estrela Michelin, menys del deu per cent estan dirigits per una dona

La fira Gastrónoma celebra l\'edició de les dones

Dels 195 restaurants que enguany han rebut una estrela Michelin, menys del deu per cent estan dirigits per una dona. La falta de representació femenina en el món de la cuina s'ha introduït en l'última edició de Gastrónoma, que durant els últims tres dies s'ha celebrat a Fira València.

Més d'un centenar de professionals del sector s'han reunit en el marc d'aquesta cita per a demanar més visibilitat. Amb l'excusa de l'esdeveniment, han donat forma al moviment reivindicatiu Dones en Gastronomia i han posat les bases per a una gastronomia més representativa.

En el seu dia de clausura, À Punt Notícies ha entrevistat María José San Román, una de les referents de l'alta cuina guardonada amb una estrela Michelin per les receptes del seu restaurant Monastrell. “Ens hem agrupat per a lluitar per la igualtat i la visibilitat de la dona; perquè el talent femení no es perda i ajude a incentivar a les noves generacions”, ha reivindicat San Román. Segons la cuinera, “la majoria de dones renuncien a l'èxit per la família, i és necessari conciliar”.

Gastrónoma tanca les portes amb un rècord d'assistència. Més de 17.000 persones han passat des de dissabte passat per aquest punt d'innovació, aprenentatge i inclusió culinària, amb el primer taller de receptes impartit per persones refugiades.

També et pot interessar

stats