La fira d’atraccions dels jardins del Túria obri al públic aquest dissabte

És el primer esdeveniment que es celebra al tram IX de l’antic llit del riu després de l’acord entre l'Ajuntament i el veïnat.

La fira d’atraccions dels jardins del Túria obri al públic aquest dissabte
La fira d’atraccions dels jardins del Túria obri al públic aquest dissabte

La fira d’estiu de València instal·lada als jardins del Túria posa en marxa les atraccions des d’aquest dissabte, 1 d’agost, i estarà oberta al públic fins al dia 31. L’esdeveniment, que tradicionalment comença l'activitat al juliol, coincidint amb la Gran Fira de València, ha endarrerit enguany l'obertura i la incertesa sobre el muntatge s’ha mantingut fins a l’últim moment.

La inauguració de la fira és fruit d’un acord entre l’Ajuntament de València i el col·lectiu dels firers i busca donar oxigen a un sector que ha patit molt des del començament de la crisi sanitària, especialement per la cancel·lació de les festes patronals.

Emplaçada entre el pont de l'Exposició i el de les Flors, la fira estarà oberta entre les sis de la vesprada i la una de la matinada i les mesures de seguretat i higiene són nombroses.

Cada atracció ha de disposar del seu propi protocol de seguretat, però en totes la desinfecció, el gel hidroalcohòlic i les mascarets han d’estar ben presents. A les atraccions amb seients es permet un aforament del 50%, amb una distància de dos metres entre les persones. Les atraccions sense seients, per la seua banda, poden admetre entre el 30 i el 50 % dels clients.

Es tracta del primer esdeveniment que se celebra al tram IX dels jardins del Túria des que l’Ajuntament de València i l’associació de veïns van arribar a un acord després de la denúncia dels residents de la zona per les molèsties a causa del soroll de les més de vint activitats multitudinàries organitzades a l’any. Segons aquest acord, al qual es va arribar mitjançant una mediació, aquest tram del riu podrà acollir un màxim de deu esdeveniments a l’any, amb un horari que no podrà superar les 23:00 hores de la nit entre setmana i sense superar els 85 decibels, entre altres limitacions.

L'associació de firaires celebra l’oportunitat de tornar a muntar les atraccions, tot i que a causa de l’excepcionalitat d’aquesta edició i de les mesures de seguretat derivades de la crisi sanitària, esperen una baixada del 50% de volum de negoci respecte a edicions anteriors.

També et pot interessar