La Fira del Coent reuneix els amants de l'embotit a Borriana

Aquest producte típic serà un dels protagonistes de les festes de la ciutat.

El coent és una llonganissa seca plana i amb diferents graus de picant aconseguit amb canyella.
El coent és una llonganissa seca plana i amb diferents graus de picant aconseguit amb canyella.

Per quart any consecutiu, la capital de la Plana Baixa celebra la fira del que és un dels seus productes tradicionals més representatius: el coent. Es tracta d'una llonganissa seca plana i amb diferents graus de picant aconseguit amb canyella que només elaboren certes carnisseries de la localitat amb receptes que, normalment, han passat de generació en generació.

L'esdeveniment gastronòmic, que se celebra en el marc de les festes patronals en honor a la Mare de Déu de la Misericòrdia, tindrà lloc l’1 de setembre en un dels enclavaments més emblemàtics de la ciutat, la plaça de la Mercé, i reunirà les principals carnisseries i establiments hotelers que treballen amb aquest producte típicament borrianenc.

Des de l'any 2016, els coents compten amb la denominació d'origen Coents de Borriana i han aconseguit que el seu coneixement arribe a diverses cites gastronòmiques del panorama nacional.

També et pot interessar