La finca de l'exconseller Rafael Blasco a Alzira, encara sense oferta

La subhasta de la propietat, amb un preu d'eixida de 624.000 euros, fiinalitza a la vesprada.

Detalls de la subhasta de la propietat
Detalls de la subhasta de la propietat

Quan falta poc més d'un hora perquè acabe la subhasta, no s'ha registrat encara cap oferta pel xalet de l'exconseller Rafael Blasco, a la partida del Carrascal d'Alzira (Ribera Alta). La propietat, de 38.384,47 metres quadrats, té quatre habitatges i quatre magatzems. Va eixir a concurs a mitjan octubre amb una valoració de 891.058 euros i una licitació mínima de 624.000, segons consta en el portal de subhastes oficial del Consell General de Procuradors d'Espanya. El termini acaba a les sis de la vesprada sense que de moment hi haja comprador. Si s'aconsegueix vendre, els diners obtinguts aniran a les arques públiques.

La subhasta és conseqüència del procediment per a reintegrar a la Generalitat els diners desviats dels fons de cooperació, arran de la primera sentència que va condemnar l’exconseller a sis anys i mig de presó pel frau d'ajudes al Tercer Món, dins de la peça u de la causa, relativa a irregularitats en la concessió d'ajudes per part de Solidaritat a la Fundació Cyes per a projectes a Nicaragua.

El Tribunal Suprem va declarar provat que, dels diners que la Generalitat va invertir en aquests dos projectes, 1,6 milions d'euros, a penes va arribar a la seua destinació el % (?), exactament 47.953 euros. La resta, els condemnats els van aprofitar per a adquirir i reformar immobles a València. Amb les costes i interessos, els diners que han de retornar en aquesta primera sentència pugen a 2,6 milions d'euros, per la qual cosa es va sol·licitar l'embargament dels béns de Blasco, entre els quals hi ha aquesta finca d’Alzira.

Blasco està condemnat, a més, en les peces dos i tres del cas a un any de presó per irregularitats en les ajudes a ONG i al projecte fallit per a la construcció d'un hospital a Haití.

També et pot interessar

stats