Finalitzen les paelles universitàries a la Punta, celebrades malgrat la falta d'autorizació

Milers de joves han omplit el multiespai de la Punta tot i que la Policia Local de València ha alçat acta dins del recinte.

VÍDEO | Finalitzen les paelles universitàries a la Punta, celebrades malgrat la falta d\'autorizació

Milers de joves han omplit el multiespai de la Punta on s'ha celebrat l festival de paelles 2019, tot i que agents de la Policia Local de València han alçat acta dins del recinte per a notificar als organitzadors que l'Ajuntament de València els havia denegat la celebració.

No obstant això, els organitzadors han explicat que havien presentat recursos i estaven pendents de la resolució. "No volem cometre cap il·legalitat", ha assegurat el portaveu de l'organització, Carlos Ortega.

Facua denuncia els organitzadors 

Facua Comunitat Valenciana ha denunciat els organitzadors per vendre entrades per a l'esdeveniment sense tindre la llicència necessària per a fer-lo. 

L'associació espera que l'administració autonòmica vetle pels drets dels usuaris i duga a terme les actuacions pertinents tant en aquest cas com en altres que puguen ocórrer en el futur.

Així mateix, ha recordat a tots els usuaris que ja hagueren adquirit les entrades que reclamen als organitzadors la devolució íntegra del preu. A més, adverteix que incloguen, si n’hi ha, la comissió abonada a les plataformes de venda i una indemnització pels danys que els haguera pogut ocasionar no acudir a l'esdeveniment.

L'organització diu que compleix "els requisits legals necessaris" 

L'organització del festival de paelles ha decidit obrir les portes, ja que assegura que compleix "els requisits legals necessaris" per a l’esdeveniment "i després d’haver presentat una declaració responsable amb un certificat OCA (Organisme de Certificació Administrativa)", entitat habilitada per a l’administració per a la inspecció i l’emissió de certificació dels establiments públics, activitats o recreatives i espectacles públics.

I l’Ajuntament ha contestat al desafiament amb l’obertura d’un procediment administratiu per a veure si admet aquesta declaració responsable amb certificat OCA. En cas que determine que incompleix la llei d’espectacles públics de la Generalitat, s’enfronta a una multa que pot anar de 30.000 a 300.000 euros. 

Des de les deu del matí, a l’ampli recinte situat als voltants de la Ciutat de les Arts i les Ciències han accedit ja vora 300 persones, algunes de les quals preparen les paelles que competiran en el concurs mentre la música sona per tot el recinte. Els organitzadors han venut 25.000 entrades.

Diverses patrulles de la Policia Local es limiten a regular el trànsit en la zona, sobre la qual vigila també un helicòpter policial.

La jutgessa del jutjat d'instrucció número 6 de València ha arxivat la denúncia interposada per l'Associació de Veïns de la Punta perquè les qüestions al·legades no tenen contingut penal.

Els veïns critiquen el "desafiament" 

El president de l'associació de veïns La Unió de la Punta, Vicente Romeu, ha criticat el "desafiament" de l'organització del festival de paelles en celebrar l'esdeveniment malgrat no tindre l'autorització de l'Ajuntament de València. Així mateix, ha anunciat que aquest mateix divendres tornarà als jutjats per a denunciar els fets.

I l’Ajuntament ha contestat al desafiament amb l’obertura d’un procediment administratiu per a veure si admet aquesta declaració responsable amb certificat OCA. En cas que determine que incompleix la Llei d’espectacles públics de la Generalitat, s’enfronta a una multa que pot anar de 30.000 i a 300.000 euros. 

Des de les deu del matí, a l’ampli recinte situat en els voltants de la Ciutat de les Arts i les Ciències han accedit ja vora 300 persones, algunes de les quals preparen ja les paelles que competiran en el concurs mentre la música sona per tot el recinte. Els organitzadors han venut 25.000 entrades.

Diverses patrulles de la Policia Local es limiten ara com ara a regular el trànsit en la zona, sobre la qual vigila també un helicòpter policial.

La jutgessa del jutjat d'instrucció número 6 de València ha arxivat la denúncia interposada per l'Associació de Veïns de la Punta perquè les qüestions al·legades no tenen contingut penal.

El president de l'associació de veïns La Unió de la Punta, Vicente Romeu, ha criticat el "desafiament" de l'organització del festival de Paelles en celebrar l'esdeveniment malgrat no comptar amb l'autorització de l'Ajuntament de València. Així mateix, ha anunciat que aquest mateix divendres tornarà als jutjats per a denunciar els fets.

També et pot interessar

stats