Finalitza la segona fase d'exhumacions a Castelló després de trobar 19 cossos

Ara, les identitats hauran de ser verificades amb l'estudi d'ADN en la Universitat Autònoma de Madrid.

Finalitza la segona fase d\'exhumacions a Castelló després de trobar 19 cossos
Finalitza la segona fase d'exhumacions a Castelló després de trobar 19 cossos

La segona fase de les exhumacions de represaliats del franquisme enterrats en una fossa comuna al cementeri civil de Castelló finalitza el dilluns que ve després d'haver exhumat 19 cossos.

En la jornada d’aquest divendres s'ha localitzat un cos amb un anell amb les inicials J. I., que es corresponen amb les dades sobre la persona que estava soterrada al costat d'Agustí Barceló, per la qual cosa tot indica que s'ha trobat el seu cos.

El Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló ha informat que les dades del registre i la informació de què es disposava sobre els homes afusellats i enterrats a la fossa han permés localitzar les huit persones que es buscaven, encara que les identitats hauran de ser verificades amb l'estudi d'ADN a la Universitat Autònoma de Madrid. Després, seran els familiars els que decidisquen si volen soterrar-los al seu poble, o si es construirà un mausoleu (amb les persones identificades) per a aquells que preferisquen que romanguen al mateix lloc.

La segona fase, finançada per l’Ajuntament de Castelló, estarà seguida per altres exhumacions, ja que el consistori ha mostrat la voluntat de continuar avalant altres treballs. A més, la Diputació de Castelló va anunciar també que inclouria una partida en els pròxims pressupostos per a aquest assumpte.

També et pot interessar

stats