Finalitza la restauració interior de l'església de la Mare de Déu de Llíria, del segle XVIII

L’edifici d'aquesta església barroca amb elements neoclàssics conserva restes d'una construcció anterior i, segons fons municipals, podria tractar-se de l'església d'un antic hospital

Estat actual de la Ca la Mare de Déu després de la restauració
Estat actual de l'interior de l'església després de la restauració / Europa Press

L'església de la Mare de Déu de Llíria, coneguda com a Ca la Mare de Déu, a la comarca del Camp de Túria, ha completat la restauració del seu interior. Els treballs han sigut realitzats per tècnics i experts i en ells han col·laborat voluntaris de la parròquia l'Assumpció, segons han informat fonts de l'arquebisbat.

El temple, segons les mateixes fonts, es trobava des de feia deu anys “en un pèssim estat, amb gran part del seu treginat cremat i la seua pintura danyada”. Joves i adults vinculats a la parròquia de l'Assumpció van fer la proposta de recuperar-la amb la finalitat de reobrir-la al culte i que albergara la Novena de l'Assumpció, oracions, vigílies i, fins i tot, misses", han assenyalat.

La restauració va començar el 2012

La restauració "va començar el 2012 i es va centrar, inicialment, en la neteja i recuperació de la sagristia, baixos, sòl i parets". Posteriorment, el projecte va anar ampliant-se, sempre guiat per tècnics i experts, respectant l'estil i paràmetres de la construcció, així com els colors i formes del segle XVIII".

Els treballs de restauració han consistit a pintar l'altar i les capelles laterals, així com tota la nau fins a la cornisa, la volta i la cúpula. Tota la nova decoració gira entorn de la Mare de Déu. L'objectiu és continuar la restauració a l'exterior.

Imatge d'arxiu de l'església de la Mare de Déu de Llíria
Imatge d'arxiu de l'església de la Mare de Déu de Llíria / Ajuntament de Llíria

L'església, situada al carrer de la Verge, al centre històric de Llíria, va ser construïda en el segle XVIII. Fins a l'any 2012, quan van començar les obres de recuperació, ha sigut utilitzada com a magatzem d'andes i estris litúrgics. És una capella senzilla d'arquitectura barroca. L’edifici conserva restes d'una construcció anterior i, segons fons municipals, podria tractar-se de l'església d'un antic hospital.

La restauració és fruit també del projecte de recuperació de la festa de la Mare de Déu d'Agost. De cara al futur, la intenció és que el temple reòbriga al culte ordinari, amb la celebració de misses, però, de moment, continuarà acollint actes concrets, com els de l'Assumpció, a més de vigílies juvenils i oracions.

També et pot interessar

stats