Fimma Maderalia s’ajorna de març a juny pel coronavirus

La decisió de Fira València busca “preservar el negoci” entre expositors i visitants i té el suport del sector de l’interiorisme.

La mostra en la passada edició de 2018
La mostra en la passada edició de 2018 / @albertosaiz (Fimma Maderalia)

Fimma Maderalia ha ajornat la seua celebració de març a juny davant de la situació motivada pel coronavirus. Fira València ha informat en un comunicat d’aquest canvi de dates per a “preservar el negoci” entre expositors i visitants, una decisió que té el suport del sector ja que no interfereix en el cicle comercial de les empreses.

La mostra biennal de tecnologia, materials i components per al moble i interiorisme se celebrarà del 2 al 5 de juny. Des de l’organització asseguren que els expositors “han comprés la situació i han mostrat el ferm compromís d’estar-hi presents” en futures dates. Així mateix, Fira València ha anunciat que la decisió s’adopta per les conseqüències que està tenint la propagació del coronavirus, especialment a Itàlia.

De fet, el director de Fira València, Jorge Fombellida, ha comentat, en declaracions al 20 h NTC d'À Punt Mèdia, que la decisió d'ajornar aquesta fira és purament comercial i logística, ja que el nombre més gran d'expositors estrangers provenen d'Alemanya i Itàlia, d'on els és més complicat viatjar actualment.

En l'última edició de febrer de 2018, Maderalia va incrementar els seus visitants professionals en un 23,4% respecte de l’any anterior fins a arribar a 466 empreses. El 28% de les marques procedia de 15 països estrangers, amb Itàlia al capdavant però seguit molt de prop d’Alemanya, Portugal, Àustria i França.

Sobre la resta d'esdeveniments que tenen previst celebrar-se en els pròxims dies, Fombellida ha assegurat que no hi ha cap risc que es puguen cancel·lar, ni el Saló del Còmic, ni el Saló del Nadó per a Mares, Pares i Futures Famílies, ni Forinvest. "Nosaltres seguim les indicacions de les autoritats sanitàries i, en principi, no han recomanat prendre cap mesura", ha sentenciat.

També et pot interessar

stats