Filomena respecta el camp valencià

La Unió de Llauradors assegura que el temporal ha resultat beneficiós per a quasi tots els cultius i per a la ramaderia.

Un camp cobert per la neu.
Un camp cobert per la neu. / Unió de Llauradors

Les inclemències meteorològiques solen vindre acompanyades amb un recompte de pèrdues al camp. Filomena n'és una excepció, almenys de moment. La Unió de Llauradors ha explicat en una nota de premsa que el temporal “deixa, de moment, una part molt positiva per a la major part dels cultius, fonamentalment els d'interior, i alguns danys puntuals en els cultius del litoral i certs problemes per a la ramaderia de la Comunitat Valenciana”.

Un estalvi de regs, l'increment en les reserves hídriques, la neteja d’arbres i “l'acumulació necessària d'hores de fred en aquesta fase hivernal per als cultius d'interior” són els beneficis que menciona l’organització agrària en analitzar l’impacte de Filomena en el sector primari.

L’únic dany que ha produït l’intens fred es troba en cultius d’hortalisses i de cítrics “bastant excepcionals” i en cap cas generalitzats. La Unió menciona, de fet, que els cítrics guanyaran calibre per l’intens fred.

La Unió també ha advertit de la seua preocupació pel fred anticiclònic i les baixes temperatures que s'han anunciat per als pròxims dies.

També et pot interessar