La filòloga Maria Conca i l’assagista Gustau Muñoz, premis Vicent Ventura

La Universitat de València destaca el compromís social i polític dels dos guardonats.

Gustau Muñoz i Maria Conca en una imatge d'arxiu
Gustau Muñoz i Maria Conca en una imatge d'arxiu / Universitat de València

Maria Conca, filòloga i professora honorària de la Universitat de València, i l’assagista i traductor Gustau Muñoz rebran el 31 de març el Premi Vicent Ventura, que atorga la Universitat de València-Estudi General.

Maria Conca és doctora en filologia catalana, membre de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana i exdirectora de la Unitat d'Educació Multilingüe de la Universitat de València. Ara és professora jubilada, en situació d’honorària, d’aquesta universitat i ha dut a terme investigacions sobre educació i sociolingüística, memòria històrica, filologia i lingüística aplicada. A més, ha estat implicada en la lluita veïnal i el moviment feminista al llarg de la seua vida

Per la seua banda, Gustau Muñoz és economista, de fet ha exercit com a professor de la Facultat d'Economia, però també traductor –ha traduït més de seixanta obres al castellà i al valencià–, assagista i codirector de la revista L'Espill. Entre els anys 1985 i 1998 va ser editor a la Institució Valenciana d'Estudis i Recerca, on va exercir com a cap de redacció de la revista Debats, i entre el 1998 i el 2016 en Publicacions de la Universitat de València.

Aquest reconeixement, que va instaurar la institució acadèmica per a honrar la memòria del periodista, polític i lluitador cívic Vicent Ventura, es lliura anualment a persones o col·lectius que destaquen per la trajectòria cívica, democràtica i de compromís amb la cultura i la llengua valencianes.

També et pot interessar

stats