El fill de la viuda de Vicente Sala recorrerà contra l'absolució de Miguel López

El veredicte del jurat popular va emparar-se en la inexistència de proves incriminatòries per a exonerar-lo del crim.

Imatge d'arxiu d'una sessió del juí
Imatge d'arxiu d'una sessió del juí / Efe

El fill de María del Carmen Martínez, viuda de l'expresident de la Caixa d'Estalvis del Mediterrani (CAM) Vicente Sala, morta a tirs, recorrerà contra la sentència absolutòria dictada per a Miguel López, gendre de la víctima i únic acusat en el recent juí amb jurat popular que el va exonerar per falta de proves directes.

L'advocat de Vicente Sala Martínez, fill primogènit de la víctima, ha informat aquest dimarts que presentaran recurs d'apel·lació davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

Mentrestant, tant l'acusació particular com la Fiscalia han demanat a la magistrada que va dirigir el juí, Francisca Bru, una còpia del primer veredicte que es va emetre 48 hores abans de l'exculpatori. Aquell document va ser ser retornat per la jutgessa en entendre que hi havia errors ja que no estaven degudament justificades les respostes de l'"objecte del veredicte".

L'únic acusat del crim, el gendre de la víctima, Miguel López, casat amb la filla menor de la morta, va ser declarat no culpable per sis vots contra tres en aquest segon veredicte emés el 10 de novembre, tres dies després de començar les deliberacions i dos dies després que es tornara a les sis dones i els tres homes del jurat.

María del Carmen Martínez va morir la vesprada del 9 de desembre de 2016 al concessionari de vehicles Novocar, llavors propietat de la família Sala i regentat per l'únic acusat, després de rebre dos tirs al cap a poca distància.

El jurat va dictar un veredicte exculpatori després d'emparar-se en el principi de presumpció d'innocència davant la inexistència de "proves incriminatòries sobre l'autoria" de López. En concret, al·ludeix al fet que ningú va veure el processat cometre el crim, i afig que tampoc s'ha acreditat que disparara cap arma, ja que va donar negatiu en la prova de parafina. A més, no es van trobar restes seues d'ADN en l'escenari del crim, encara que sí d'una tercera persona d'identitat desconeguda.

Durant el juí es van posar de manifest les diferències irreconciliables entre la víctima i el seu fill primogènit, Vicente Sala Martínez, d'una banda, i les tres filles de la morta i els seus cònjuges, de l'altra.

També et pot interessar

stats