El fill de la viuda de l’expresident de la CAM renuncia a la indemnització per l’assassinat de la mare

Reclama 24 anys al cunyat, Miguel López, per matar sa mare per tal d'accedir a la fortuna familiar.

El concessionari d'automòbils on va ser el crim.
El concessionari d'automòbils on va ser el crim.

L'acusació particular que exerceix el fill de María del Carmen Martínez, viuda de l'expresident de la CAM, Vicente Sala, ha sol·licitat l'obertura de juí oral a l’únic acusat, el seu cunyat i gendre de la víctima, Miguel López. Demana una pena de 24 anys i mig de presó, la mateixa petició que fa la fiscalia.

En l’escrit de conclusions, el fill de la víctima renuncia, a més, a qualsevol indemnització econòmica per la responsabilitat civil que es poguera concretar en el juí.

L’acusació popular sosté que López va matar la sogra en el marc d’una “feroç batalla” pel poder empresarial i els diners en la família, després de la mort del patriarca, i manté dos teories per a l’assassinat. D’una banda perquè López percebia la sogra com un obstacle per a accedir a la fortuna que la seua dona i les cunyades gestionarien amb la seua mort. I d’altra banda, perquè entenia el seu lloc de treball en perill donat que la dona, amb el 70% dels vots en el concessionari on desenvolupava l’activitat professional, podia destituir-lo en qualsevol moment.

Segons el relat del fets de l’acusació particular, el 9 de desembre de 2016, cap a les 18:25 hores, l'acusat va matar la víctima en el mateix concessionari de dos trets al rostre, que va fer amb una arma semiautomàtica amb silenciador a curta distància, des de dins de l'automòbil de la víctima.

Prèviament havia acompanyat la dona dins del cotxe, que estava estratègicament situat en la part del llavador de vehicles del concessionari, una zona on les càmeres de seguretat no funcionaven i en un moment on estaven a soles.

L'acusació demana al jutge que cite a declarar 20 testimonis, entre les quals destaquen dos de les filles de la víctima, i agents policials, així com a algunes persones que certifiquen haver vist l’acusat entrar al concessionari poc abans del crim.

També et pot interessar

stats