El ficus de la plaça de Maria Agustina i l'olivera de la plaça del Rei en Jaume, seran arbres d'interés local a Castelló

L'Ajuntament ha triat els dos exemplars per a inaugurar el catàleg municipal d'arbres monumentals.

El ficus de la plaça de Maria Agustina es converteix en un arbre monumental d'interés local
El ficus de la plaça de Maria Agustina es converteix en un arbre monumental d'interés local

El ficus de la plaça de Maria Agustina i l'olivera de la plaça Rei en Jaume són els dos arbres més singulars de la ciutat de Castelló. Per això, l'Ajuntament ha triat els dos exemplars per a declarar-los arbres monumentals d'interés local. Seran els dos primers que s'inclouran en el nou catàleg que impulsa l'Ajuntament.

Els dos exemplars “destaquen pel seu valor biològic, paisatgístic, històric, cultural i social per a la ciutat de Castelló”, ha afirmat l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco. Per això, dijous, el govern municipal elevarà al ple la proposta. Una declaració que suposarà l'establiment d'unes mesures de protecció específiques que passaran, per exemple, per establir un perímetre de protecció de 22,5 metres i per aprovar la declaració d'estos arbres com a arbres monumentals d'interés local.

Una vegada estiga aprovada la declaració, l'acord serà presentat a la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, juntament amb sengles fitxes descriptives amb les dades que avalen els valors dels dos arbres que es volen protegir. La Conselleria, posteriorment, procedirà a la inscripció del ficus i de l’olivera en la corresponent secció del catàleg d'arbres monumentals.

Els dos exemplars són imponents. El ficus de la plaça de Maria Agustina destaca per la grandària que té: 18 metres d'alçària, un tronc de 4,55 metres de perímetre i una copa de 25 metres; l'olivera de l'avinguda del Rei en Jaume té 350 anys, té un tronc de 5,90 metres de perímetre i una copa de 8 metres de diàmetre. 

També et pot interessar

stats