El FIB reforçarà el nombre de dones agents de seguretat

Es complementarà amb dos punts violeta d'atenció a possibles víctimes d'agressions sexuals.

Reunió de la junta local de seguretat extraordinària amb motiu del FIB
Reunió de la junta local de seguretat extraordinària amb motiu del FIB

El Festival Internacional de Benicàssim reforçarà el nombre de dones agents de seguretat davant les demandes del públic femení. Una mesura que es complementarà amb la instal·lació de dos punts violeta d'atenció a possibles víctimes d'agressions sexual, i que estaran oberts al recinte i a la zona d'acampada, i que gestionarà Creu Roja en col·laboració amb els serveis municipals.

A més, enguany el FIB tindrà un sistema de seguretat en mobilitat que separarà el trànsit rodat dels vianants. Així ho han acordat hui la junta local de seguretat extraordinària amb motiu del FIB presidida per l'alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués, la subdelegada del govern de Castelló, Salomé Ten, representants dels cossos de seguretat de l'estat, la policia local, el Consorci de Bombers i l'organització del festival.

La 24a edició del FIB es prepara a hores d'ara per a rebre més de 40.000 persones diàries des del 19 al 22 de juliol. Per això, el consistori vol que "la principal notícia del festival siga la música i no la seguretat" ha destacat l'alcaldessa. A més, ha indicat que s'ha treballat colze a colze amb totes les parts i amb l'organització d'un dispositiu de seguretat amb el mateix nombre d'efectius que l'any passat. Un fet que, segons Marqués "permet que qualsevol assistent se senta segur i només es preocupe per disfrutar de la seua estada al festival". Marqués ha agraït a totes les forces de seguretat i al servei d'ambulàncies la seua disposició i el treball que tenen per davant els dies del festival.

Enguany, s'afigen millores en la mobilitat per a reduir els riscos dels fibers que van a peu i es prioritzarà l'arribada en transport públic per evitar embussaments i guanyar en seguretat. En aquest sentit, l'operatiu allunyarà els vianants del trànsit i la circulació de la N-340. D'altra banda, els fibers que hi vagen en cotxe ho faran per la CV-147, la carretera del Desert de les Palmes, des d'on podran accedir a l'aparcament VIP, una zona nova amb més espai. Només els treballadors i el personal de producció podran accedir per la zona sud. Pel que fa a les eixides cap a la N-340, el sentit obligatori serà cap a Castelló, i els conductors que hi vulguen fer un canvi de sentit ho podran fer en l'encreuament de l'accés a les urbanitzacions (avinguda de la Parreta).

A més, per facilitar la seguretat dels assistents estrangers, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional han recordat que podran compulsar fotocòpies dels passaports. Així, no caldrà que els assistents hagen de dur damunt obligatòriament la documentació original per acreditar-se o identificar-se. L'organització també prohibirà entrar al recinte amb motxilles o bosses que siguen més grans que un full de la grandària A-4.

També et pot interessar

stats