El Festival Marenostrum se celebrarà dins de la Sala Canal

La Secretaria Autonòmica de Seguretat i Emergències de la Generalitat no ha autoritzat la seua celebració.

Agents de la Guàrdia Civil desallotgen els treballadors
Agents de la Guàrdia Civil desallotgen els treballadors / À Punt NTC

La promotora del Marenostrum Xperience ha anunciat que finalment celebrarà el festival a l'interior de la Sala Canal de Pinedo, i no a l'exterior com estava previst, ja que la Secretaria Autonòmica de Seguretat i Emergències de la Generalitat no havia autoritzat el format proposat inicialment.

Segons el comunicat de la promotora, han pres aquesta decisió "davant la falta de resposta per part de les autoritats competents i per tal d'assegurar la celebració de l'esdeveniment amb totes les garanties de seguretat i mediambientals". Per aquest motiu han explicat que, si no reben contestació, les actuacions tindran lloc dins de la Sala Canal a partir de les 19:00 hores. 

Aquest matí el director general d'Emergències, Josep Maria Àngel, ja havia afirmat en declaracions a À Punt que els informes de la Generalitat són "condundents" i que, per tant, "no es pot fer on estava previst". La Generalitat, que va denegar el permís de celebració, ha rebutjat les al·legacions de l'organització, que insistia a dir que els aspectes tècnics i de seguretat estaven "escrupulosament ajustats a les exigències legals". De fet, agents de la Guàrdia Civil ja havien començat a desallotjar els treballadors que estaven preparant el festival Marenostrum al recinte exterior de la Sala Canal de Pinedo, a València.

També et pot interessar

stats