Les festes d’Elx contra les agressions sexuals

De l’11 al 15 d’agost funcionen tres punts violeta als espais festius on s’informa sobre els drets i els protocols d’actuació.

L’alcalde d’Elx, Carlos González, i la regidora d’Igualtat, Teresa Maciá, visiten un dels tres punts violeta en les festes d’Elx
L’alcalde d’Elx, Carlos González, i la regidora d’Igualtat, Teresa Maciá, visiten un dels tres punts violeta en les festes d’Elx

Aconseguir unes festes segures i lliures d’agressions sexistes és la finalitat del pla específic elaborat per l’Ajuntament d’Elx, que inclou els anomenats punts violeta. En aquests s’informa la població sobre què és la violència sexista, es fa una campanya de sensibilització i prevenció, i s’informa dels drets i dels protocols d’actuació. En cas cas de detectar alguna víctima d’assetjament, agressió o violació es coordinaran les mesures per a garantir una atenció prioritària.

A Elx s’han creat tres punts violeta en diferents espais festius de la ciutat: al Racó Fester, en horari de 12:00 a 16:00 hores i de 20:00 a 0:00 hores; a la barraca municipal, en horari de 23:00 a 5:00 h de la matinada; i un altre punt violeta mòbil, a la zona del centre d’Elx, on estan els locals d’oci. 

Els punts violeta en les festes il·licitanes funcionen entre l’11 i el 15 d’agost i són atesos per professionals en l’àmbit de la igualtat i prevenció de la violència de gènere. A més de la Regidoria d’Igualtat i Joventut, hi participa la Policia Local, la Policia Nacional, la Guàrdia Civil, els Servicis Sanitaris i associacions festeres. Una iniciativa per a activar la resposta ciutadana que ja s’ha posat en marxa en moltes altres festes patronals o festivals de música.

També et pot interessar

stats