Les festes d'Alaquàs es proclamen com les més inclusives i no sexistes

La Conselleria d'Igualtat ha lliurat aquest premi destinat a municipis de més de 20.001 habitants.

Acte de lliurament del premi
Acte de lliurament del premi / Ajuntament d'Alaquàs

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha lliurat el Premi de Festes Inclusives i No Sexistes en la categoria d'entitats locals de més de 20.001 habitants a l'Ajuntament d'Alaquàs. El consistori ha sigut reconegut per impulsar accions encaminades a promoure la igualtat de gènere, com el concurs de samarretes no sexistes Dissenya la teua samarreta amb mirada violeta.

Així mateix, s'han impulsat accions de visibilització de les dones, com l'exposició “Nosaltres les escriptores”, presentació de llibres escrits per dones i activitats esportives que destaquen les dones. Xarrades sobre videojocs des d'una perspectiva de gènere, la creació d'un racó violeta a la biblioteca municipal o la cerca de la paritat en el festival de rock han sigut altres de les iniciatives que han fet que el municipi d'Alaquàs siga mereixedor del premi.

La directora general de l'Institut Valencià de les Dones, María Such, ha felicitat el consistori pel treball realitzat per a “fomentar la celebració d'unes festes locals i populars igualitàries, promoure actituds no sexistes i crear espais lúdics que garanteixen el respecte a les dones”.

Així mateix, ha manifestat satisfacció pel “bon acolliment que han tingut els guardons en aquesta primera convocatòria”, fet que per a Such és “un indicatiu del treball conjunt que s'està fent amb les entitats locals per a aconseguir una societat cada vegada més igualitària en tots els àmbits, també el lúdic”.

La directora general ha assenyalat que un total de 27 entitats locals de la Comunitat Valenciana han optat en la primera edició en alguna de les quatre categories d'aquests premis. En la de projectes presentats per entitats locals de més de 20.001 habitants, han concorregut un total de deu localitats.

Totes elles han acreditat comptar amb un pla d'igualtat en els seus municipis i han posat en marxa projectes per a promoure la igualtat de gènere en les festes, ja siguen locals o d'una altra índole, amb especial atenció en l'erradicació de continguts discriminatoris per a contribuir al trencament dels estereotips de gènere.

També et pot interessar