La festa musulmana del Sacrifici reuneix 2.500 persones en una pregària multitudinària a Alacant

Moltes famílies descarten viatjar als països d’origen per la pandèmia, el que fa pujar més d’un 20% la demanda de corder a les comarques del sud

Participants en la pregària multitudinària del Sacrifici a Alacant / À Punt NTC

La pandèmia ha impedit que molts musulmans visquen la Festa del Sacrifi als seus països natals, però no que deixen de celebrar-la. Per segon any consecutiu no poden viatjar-hi en ferri des d'Espanya, sols poden arribar-hi en avió, o bé des de França en vaixell. Per això, molts d’ells han descartat anar a visitar les seues famílies i han participat en la pregària multitudinària al parc de lo Morant d'Alacant.

Vora 2.500 persones han participat en aquest res multitudinari de la Festa del Sacrifici. Per a garantir les condicions de seguretat s’han implantat controls d'accés, s’havien d’usar catifes individuals i s’havia de respectar la distància de seguretat. A més, la mascareta ha sigut obligatòria en tot moment. 

Eren mesures per a poder celebrar aquesta emblemàtica festa per al col·lectiu musulmà, que l’any passat es va haver de suspendre a causa de la situació sanitària. “Hem parlat amb la gent per a aconsellar-los que no visiten les seues famílies, que poden celebrar la festa a sa casa”, apuntava Salah Elantari, president religiós de la Comunitat Islàmica Mesquita d'Alacant. 

Amb aquesta festa comença una de les celebracions més importants per a la comunitat musulmana, que a la Comunitat Valenciana integren 240.000 persones. Per segon any, la majoria no ha pogut viatjar als països d'origen per a celebrar-ho amb la família per les restriccions de mobilitat imposades per la pandèmia. 

Fins a 200 corders encomanats

“De matí venim a resar, després matem el corder i després mengem en família”, explicava una de les participants en aquesta festa d’Alacant. El fet que moltes famílies musulmanes hagen optat per quedar-se a celebrar la Festa del Sacrifici al nostre territori, en lloc dels seus països d’origen, s'ha notat en la venda de corders sacrificats pel ritu halal després del res. En algunes carnisseries en tenien aquest dimarts fins a 200 d'encomanats. 

Al llarg del dia, l'únic escorxador halal autoritzat a les comarques del sud sacrificarà 2.500 corders, el que suposa quasi un 24% més que abans de la pandèmia.

També et pot interessar

stats