Ferrocarrils de la Generalitat desconvoca la vaga

El preacord amb el comité de vaga haurà de ser ratificat dijous per una assemblea de treballadors per a desconvocar definitivament les parades.

Ferrocarrils de la Generalitat desconvoca la vaga
Ferrocarrils de la Generalitat desconvoca la vaga

La direcció de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha arribat a un preacord amb el comité de vaga dels sindicats majoritaris per a desconvocar les parades que tenen en marxa fins que culmine el procés de negociació del conveni col·lectiu que fa tretze.

En el text del preacord les parts es comprometen, durant un període de cinc anys, a vincular un increment del 2% anual de les taules salarials a l’augment de l’eficiència en el treball. Aquesta es mesurarà amb indicadors, tals com l’increment del treball productiu i l’augment de nombre de viatgers. 

Per tant, aquestes mesures de millora de les condicions salarials aniran acompanyades de millores en l’eficiència d’FGV.

 

El preacord haurà de ser ratificat dijous

No obstant això, aquest preacord haurà de ser ratificat aquest dijous per una assemblea en què participaran els treballadors de FGV, per a desconvocar definitivament les parades de Metrovalència i TRAM d'Alacant. Això sí, s'han cancel·lat les parades fins dijous.

El representant de CCOO, Juan Boscà, ha considerat que l'acord amb l'empresa "no està polit del tot". "Ens hauria agradat que fora d'una altra manera, però tots hem posat de la nostra part", ha dit. No obstant això, ha valorat "l'esforç" realitzat per part dels sindicats i de l'empresa.

En la mateixa línia s'ha pronunciat la representant de l'SCF, María Ángeles Pérez, qui ha destacat la "voluntat de la direcció i la conselleria" per a arribar a aquest preacord.

Salvador parla de "solució que beneficia les dues parts"

La consellera de Vertebració del Territori, María José Salvador, ha expressat la seua “satisfacció” perquè “s’ha trobat una solució que beneficia les dues parts”.

Salvador ha indicat que amb aquest preacord s’obri “la porta per a continuar negociant el XIII Conveni Col·lectiu”. A més, ha dit que espera estar “més prop d’arribar a un acord definitiu pel bé de l’empresa, dels seus treballadors i dels usuaris”.

Puig ha avançat l'acord 

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat aquest acord a través del seu perfiil de Twitter. Segons el cap del Consell,  s'ha desconvocat la vaga per a “poder negociar un nou conveni col·lectiu en un clima constructiu”.

 

També et pot interessar

stats