El ferri accidentat continua encallat al port de Dénia

No hi ha danys personals ni hi ha hagut vessament de combustible, tot i que s’ha desplegat la barrera anticontaminació per precaució.

El ferri accidentat continua encallat al port de Dénia
El ferri accidentat continua encallat al port de Dénia

El ferri procedent de Palma i Eivissa, de la companyia Baleària, que ha encallat aquesta nit continua a l’escullera del port de Dénia. L’embarcació, que transportava a 393 passatgers, 21 tripulants i 70 vehicles, va quedar atrapada la nit de divendres quan tornava d’Eivissa, per causes que encara no se saben. Tot el passatge i la tripulació han eixit il·lesos i han sigut evacuats amb embarcacions de Salvament Marítim, Guàrdia Civil del Mar i la Policia Local de Dénia.

El passatge s’ha queixat de l’atenció rebuda durant l’incident i també després. Molts asseguren trobar-se desemparats, ja que els seus vehicles encara es troben a bord. La companyia ha assegurat que es mantindrà en contacte amb aquests passatgers per a informar-los de quan podran retirar-lo. A més, ha desembarcat i lliurat als passatgers totes les pertinences que tenien a bord. La naviliera reubicarà als clients que havien de viatjar dissabte i en els pròxims dies amb la nau Pineda del Riu en la ruta Dénia-Eivissa-Palma, en els vaixells Cecilia Payne, Ramon Llull i Marie Curie.

Una empresa de serveis subaquàtics està avaluant els danys a la part del buc, a estribord, per a poder elaborar el pla de reflotament del vaixell i traslladar-lo a port, on es podran desembarcar els vehicles que romanen a l’interior. Salvament Marítim ha desplegat a primera hora del matí la barrera anticontaminació de forma preventiva, encara que no hi ha hagut cap abocament de combustible, segons fonts de la naviliera. 

També et pot interessar

stats