Ferran Dalmau, enginyer forestal: "Els incendis són un símptoma de com hem decidit relacionar-nos amb l’ecosistema"

L'expert ha analitzat en els informatius d'À Punt NTC l'impacte de l'abandonament rural en la proliferació d'incendis

Ferran Dalmau analitza el vincle entre l'abandonament rural i la virulència dels incendis / À Punt NTC

Els incendis forestals de la Vall d'Ebo i Begís estan arrasant milers d'hectàrees del territori valencià. L'enginyer forestal Ferran Dalmau ha analitzat en els informatius d'À Punt NTC el vincle entre l'abandonament rural i la virulència dels incendis.

L'expert xifra en un 56% les hectàrees del territori valencià que representen superfície forestal. Els nostres boscos estan en expansió per la proliferació de cultius abandonats. Però aquest creixement no és una bona notícia, ja que estem perdent els cultius que tradicionalment envoltaven els pobles i feien de protecció a les zones urbanes. En aquest context, el foc es pot propagar més ràpidament.

D'aquesta manera, els incendis són un "símptoma de com ens hem relacionat amb l'ecosistema, ja que molta gent prefereix la comoditat d'una ciutat abans d'anar als camps per a cuidar-los i llaurar la terra", segons assegura Dalmau.

L'enginyer considera que és necessari crear una ordenació forestal per a gestionar i conservar els boscos i prevenir els focs, perquè els incendis no s'acaben quan s'apaguen sinó que hi ha tota una sèrie d'efectes ecològics i ambientals que duren en el temps.

També et pot interessar

stats