Fernando Roig declara davant el jutge pels préstecs d’1,7 milions a Carlos Fabra

Els va fer després que Fabra, a través d'Aerocas, patrocinara el Vila-real amb 18 milions, quan encara no funcionava l’aeroport.

Fernando Roig atén els mitjans de comunicació després de declarar davant el jutge
Fernando Roig atén els mitjans de comunicació després de declarar davant el jutge

L’empresari i president del Vila-real, Fernando Roig, ha declarat al jutjat número 4 de Castelló sobre la concessió de dos préstecs d'1,4 milions d'euros i 300.000 euros a l’expresident de la Diputació de Castelló i exlíder del PP, Carlos Fabra. Segons la investigació, Fabra hauria pagat, a través d'Aerocas, 18 milions d'euros en concepte de publicitat en patrocinis per al club de futbol.

El jutge Jacobo Pin ha citat a declarar Fernando Roig per a determinar els motius pels quals va concedir dos préstecs a la família Fabra, un a través de les societats mercantils Nerofer i Portovan.

Un dels préstecs era personal i s'havia de tornar en dos anys. L'aval va ser la residència personal de Carlos Fabra a les Platgetes, a Orpesa, taxada precisament en 1,4 milions d'euros, i els beneficiaris, els familiars de l'expresident de la Diputació, els seus quatre fills i la seua dona, María Amparo Fernández. Gran part del préstec es va fer mitjançant cinc xecs per un valor de 1.400.000 euros.

A més del crèdit hipotecari, hi ha un segon préstec, a fons perdut, de 300.000 euros, que també vol aclarir el jutjat. Carlos Fabra va explicar que li'l va oferir Fernando Roig “per l'amistat que els unia”.

Estos préstecs es van realitzar només uns mesos després que Carlos Fabra, a través d'Aerocas, fera uns patrocinis al Vila-real per valor de 18 milions d'euros, una quantitat que va arribar al club en concepte de publicitat, a pesar que l'aeroport encara no estava en funcionament.

No detalla el contingut de la declaració

Tots aquests moviments bancaris els recull el sumari del cas Fabra. Roig n’ha donat explicacions al jutge, encara que el president del Vila-real no ha detallat als mitjans el contingut de la seua declaració. “Li he contestat a sa senyoria el que m’ha preguntat”, ha afirmat fins a tres vegades als periodistes que l’esperaven a l’eixida del jutjat. Preguntat si estava tranquil, ha etzibat de manera contundent: “Jo estic de puta mare”.

També han declarat en aquest jutjat de Castelló el seu fill, Fernando Roig Nogueroles, i el seu administrador, Miguel Pérez, per la vinculació en la realització d’aquests préstecs.

Les declaracions d’aquest dimecres s'emmarquen en la causa oberta a l'expresident de la Diputació de Castelló per ocultar, presumptament, el seu patrimoni per a no pagar un deute amb l'Agència Tributària, causa que està obligant 23 empresaris de Castelló a passar a declarar per la Ciutat de la Justícia.

També et pot interessar

stats