Mor un xiquet d'onze anys en caure del cinqué pis d'un hotel a l'Alfàs del Pi

El menor era un dels dos xiquets noruegs que es van colar en el terrat de l'establiment per a fer parkour

Passeig marítim de l'Alfàs del Pi
Passeig Marítim de l'Alfàs del Pi / Philip Lange (Shutterstock)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
05 de desembre 2022 - 11:19 Actualitzat: 05 de desembre 2022 - 20:33

Un xiquet d'onze anys ha mort aquest dilluns després de caure accidentalment des del cinqué pis d'un hotel a l'Alfàs del Pi quan, pel que sembla, estava practicant parkour a l'edifici. El sinistre va tindre lloc diumenge de vesprada, però no ha sigut fins aquest dilluns que el Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU) ha informat dels fets. Tot i que l'equip sanitari del SAMU desplaçat al lloc de l'accident va poder estabilitzar-lo, desafortunadament ha perdut la vida un dia després a causa de les contusions que li va provocar el colp, segons han confirmat fonts de la Conselleria de Sanitat.

l'avís va arribar al CICU vora les 15:00 hores. S'alertava que un xiquet d'onze anys havia caigut des d'un cinqué pis d'un hotel de la platja de l'Albir, a la localitat costanera de l'Alfàs del Pi (Marina Baixa). Tal com s'assenyalava, el menor feia parkour, una disciplina física que consisteix a traslladar-se d'un punt a un altre de l'entorn fent salts i acrobàcies ajudant-se del mobiliari urbà. Tot apunta que la víctima va xafar una cúpula de l'edifici i, en cedir aquesta, es va precipitar a terra des d'una altura de setze metres. Va aterrar en el rebedor de la planta baixa.

El CICU va mobilitzar immediatament una unitat del SAMU i una altra de suport vital bàsic. Allà li feren al menor diverses maniobres fins que pogueren estabilitzar-lo. Després el traslladaren amb politraumatismes a l'Hospital Marina Baixa, a la Vila Joiosa, però posteriorment el dugueren a l'Hospital General Universitari Doctor Balmis d'Alacant, on estava ingressat. La mare del xic, de quaranta-set anys, també va necessitar que l'atengueren al centre hospitalari de la Vila Joiosa per una crisi d'ansietat.

La Guàrdia Civil té una investigació oberta per a aclarir com van ocórrer els fets. Tot apunta a una negligència per part del menor, de nacionalitat noruega, que no estava allotjat en l'establiment i que es va colar fins al terrat junt amb un altre amic per a practicar parkour. De fet, al llarg del dilluns s'ha conegut que dos xiquets noruecs d'onze anys es van colar diumenge de vesprada en el terrat de l'hotel per a fer parkour. Un d'ells va xafar la claraboia i va caure fins al menjador des d'una altura de cinc pisos. Aquesta matinada ha mort a l'hospital.

També et pot interessar

stats