El fenomen del "només per a adults" salta a la restauració

Un restaurant de València ha decidit prohibir l'entrada als menors de dotze anys

Alguns restaurants han començat a prohibir l'entrada als menors d'edat / À Punt NTC

El fenomen del “només per a adults” salta dels hotels a la restauració. Un restaurant de València ha decidit prohibir l'entrada als menors de dotze anys. A més, altres establiments adverteixen que els seus menús no estan pensats per a xiquets i recomanen obertament no anar-hi amb ells.

Toni Boix, propietari i cuiner de Lavoe, explica que van prendre la decisió de prohibir l’entrada a menors després que un xiquet jugara amb el seu patinet pel restaurant, xocara amb un cambrer que portava una paella i quasi es cremara viu. “Endevineu de qui va ser la culpa?”, ironitza. D’això fa cinc anys i des d’aquell moment en aquesta arrosseria del centre de València està prohibida l'entrada de menors de dotze anys. El propietari defén la seua decisió, diu que la clientela ho entén i, a més, assegura que factura més i el local ha guanyat en tranquil·litat. 

Ara, si s’analitza la qüestió legal, la coordinadora jurídica de l’Associació Valenciana de Consumidors i Usuaris, Ana Isabel Móner, ha explicat que es pot recomanar que no entren menors, però no es pot prohibir. “L’article 14 de la Constitució Espanyola és molt clar i no és possible cap discriminació per cap motiu”, ha assegurat. 

Si es dona una ullada al sector, la majoria dels restaurants no ho prohibeixen, però molts hi posen impediments. Si s’accedeix al web del restaurant Diverxo de David Muñoz s’indica amb subtilesa que desaconsellen visitar el local amb xiquets de menys de deu anys. Al restaurant Lienzo adverteixen que no posen facilitats als xiquets i al local de Quique Dacosta a Dénia puntualitzen que l'experiència no està pensada per a menors de deu anys. El debat, està obert.

També et pot interessar

stats