El Feminari reflexiona sobre les relacions del feminisme amb les religions, el moviment LGTBI i la política

Rosa Regás, Kika Fumero, Lidia Falcón o Octavio Salazar són algunes de les veus de la segona jornada.

VÍDEO | El Feminari reflexiona sobre les relacions del feminisme amb les religions, el moviment LGTBI i la política

L'escriptora Rosa Regàs i l'activista marroquina Ibtissame Betty Lachgar són dues de les protagonistes de la segona jornada del Feminari, organitzat per l'àrea d'Igualtat de la Diputació de València per quart any consecutiu en el Centre del Carme. 

El Feminari, un espai de reflexió que pretén buscar respostes als reptes actuals de les dones, ha acollit aquest dissabte una taula sobre la compatibilitat entre el feminisme i les religions. En el marc del debat, Rosa Regàs ha assegurat que "la igualtat és racional i el feminisme s'assenta en la racionalitat del pensament", mentre que la religió "no es basa en la racionalitat" sinó "en el tradicionalisme". Per la seua part, Ibtissame Betty Lachgar ha afirmat que el feminisme "ha de ser un moviment laic perquè totes les religions són misògines". 

Aquest dissabte, el congrés també presenta el debat sobre l'aportació del feminisme al moviment LGTBI. Hi participen l'escriptora Kika Fumero i l'escriptor Ramón Martínez. A la vesprada, la clausura del Feminari serà a càrrec de Lidia Falcón i Octavio Salazar, que abordaran la qüestió del binomi feminisme i política. 

En la jornada del divendres hi van participar la directora de l'Institut de la Dona, Silvia Buabent i l'escriptora Laura Freixas, qui va pronunciar una conferència inaugural sobre el mandat de silenci que històricament han patit les dones. Aquest últim Feminari de la legislatura, en què hi estan presents la trajectòria i les aportacions al feminisme valencià de l'exministra Carmen Alborch, ha de servir, en paraules de l'organització, per a "guanyar contundència contra la infàmia antifeminista" en un moment en què "els drets i les llibertats de les dones tornen a estar en perill". 

També et pot interessar

stats