Felip VI inicia l'agenda oficial a Palma, amb la incògnita sobre el parador del rei emèrit

Fernando Grande-Marlaska, ha explicat que "la seguretat del rei emèrit concerneix Espanya".

Felip VI rep en audiència la presidenta balear, Francina Armengol
Felip VI rep en audiència la presidenta balear, Francina Armengol / Ballesteros (Efe)

El rei Felip VI ha iniciat aquest dilluns l'activitat oficial a Palma emmarcada en l'estada estiuenca de la família reial a les Balears, on estaran fins al 18 d'agost. El monarca ha rebut en audiència al Palau de l'Almudaina la presidenta de les illes, Francina Armengol. Al llarg del matí té previstes altres reunions amb diferents autoritats d'institucions balears. Damunt la taula hi ha l'evolució de la pandèmia del coronavirus a Espanya, en particular a les Balears, així com les repercussions que està tenint en un sector vital per a aquesta comunitat com és el turisme.

La reunió amb Armengol és el primer acte del rei fora del Palau de la Zarzuela, una setmana després que es comunicara l'eixida d'Espanya del rei Joan Carles, el parador del qual encara continua sent una incògnita. Des que la Casa del Rei va anunciar la marxa del rei l'emèrit dilluns passat a través d'un comunicat, fonts de La Zarzuela han indicat que serà el mateix Joan Carles el que anunciarà la seua destinació quan ho considere oportú.

Després de dies en què s'especulava amb Portugal i la República Dominicana, diversos mitjans de comunicació l'han situat els últims dies a Abu Dhabi. Fins i tot, el diari digital Nius ha publicat una imatge en què se'l veu baixant de l'avió en un aeroport de la capital dels Emirats Àrabs. Asseguren que va arribar a la ciutat dilluns passat i que s'allotja en una de les suites presidencials de l'Emirates Palace, un complex hoteler de luxe propietat del govern de l'emirat, on ja ha estat altres vegades, i que està catalogat com un dels més luxosos del planeta.

Estiu a Marivent marcat per la pandèmia

Després de les audiències del matí, els reis Felip i Letícia, amb les seues filles, la princesa Elionor i la infanta Sofia, es traslladaran al municipi mallorquí de Petra per a visitar la casa natal de fra Juníper Serra, el frare franciscà fundador de missions a Califòrnia al segle XVIII. La imatge dels membres de la família reial en aquest municipi, i alguna altra activitat que preveuen protagonitzar junts al llarg de l'estada a les Balears, substitueixen el tradicional posat que realitzaven a Marivent i que enguany no tindrà lloc, segons La Zarzuela, pel coronavirus.

Una pandèmia que ha motivat també que l'agenda real incloga una sèrie d'actes els pròxims dies per Mallorca, Menorca i Eivissa que tenen com a objectiu contactar amb diversos sectors i traslladar-los el suport dels reis davant les conseqüències de la Covid-19. Són actes que tenen la consideració d'activitats de treball i, per tant, estaran acompanyats per algun membre del govern espanyol.

Dimecres a les 12:30 hores se celebrarà el tradicional despatx de l'estiu entre el rei Felip VI i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, al Palau de Marivent. Serà la primera vegada que apareixeran junts públicament després de la marxa d'Espanya del rei emèrit.

Marlaska: "La seguretat del rei emèrit concerneix Espanya"

D'altra banda, el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha explicat que "la seguretat del rei emèrit concerneix Espanya", ja que es tracta d'un excap d'Estat. No obstant això, ha evitat donar detalls sobre el tema ni sobre el parador de Joan Carles I.

També et pot interessar

stats