Felip VI apel·la a la convivència en el lliurament del Premi Broseta

En la seua visita a la Comunitat Valenciana, clausurarà l'acte de celebració de l'aniversari de la Confederació Empresarial.

Felip VI apel·la a la convivència en el lliurament del Premi Broseta

El rei Felip VI ha defés aquest divendres el compromís amb els valors constitucionals i democràtics que "cohesionen i enfortixen com a societat" davant els reptes que han de vindre i ha fet especial menció a la necessitat d'una convivència "generosa" en un context de diversitat i pluralisme.

 El monarca ha afirmat: "Una convivència que és fràgil, que no ens podem permetre perdre i que requereix que cuidem en tot moment els vincles que ens uneixen i que ens han d'unir sempre, una convivència generosa el germen de la qual, en última instància, s'allotja en el més profund del nostre ésser, però per la qual cal treballar tots i cadascun dels dies".

Així ho ha assegurat després de rebre el XXVII Premi Convivència de la Fundació Professor Manuel Broseta que, segons ha asseverat, rep "amb humilitat i enorme gratitud" i que té una "profunda significació personal" pels principis que enalteix. A més, també ha recordat la figura del professor Manuel Broseta, assassinat per ETA el 15 de gener de 1992 i a totes les víctimes del terrorisme.

Puig remarca el caràcter arbitral del rei 

  

En l'acte, Puig ha destacat el paper de Felip VI i el seu caràcter "arbitral" en un escenari "extremadament complex" com l'actual: "Ha estat a l'altura d'eixe gran envit, ha sabut mantindre la Corona fora de les polèmiques partidistes i ha representat la unitat d'Espanya respectant la diversitat dels pobles, de les nacionalitats i regions que componen Espanya".

Ábalos, per la seua banda, ha assenyalat que la deliberació va coincidir amb els preliminars de la celebració del 40 aniversari de la Constitució i el jurat va apostar per "reafirmar el prestigi del guardó" concedint-ho al Rei, pel seu compromís amb els valors de llibertat, igualtat, justícia, convivència i respecte al pluralisme ideològic i la seua defensa de la Constitució com a exemple de convivència, diàleg i unitat. "No va ser una deliberació difícil, la decisió va estar sobradament motivada per raons de virtut i també de necessitat", ha dit.

Clausura de l'aniversari de la patronal valenciana

Segons està previst, després de rebre la distinció a València, el rei es desplaçarà a Alacant per a clausurar l'acte de celebració del 41 aniversari de la Confederació Empresarial de la Comunitat (CEV). Felip VI serà qui tancarà les intervencions en l'acte que se celebra a l'Auditori de la Diputació, i que té com a lema "la cultura empresarial que ens representa".

També et pot interessar

stats