Febrer tanca en els dies més freds a les comarques d’interior

Municipis com Morella, Castellfort, Requena i Utiel han registrat mínimes sota zero

La Comunitat Valenciana ha viscut la nit més freda de l'any / À Punt NTC

Si per Nadal les temperatures eren excessivament altes per a l’època de l’any, amb pics inusuals de calor en l'època, febrer tanca amb unes temperatures gèlides que fan que, precisament aquest dilluns, s’haja convertit en el dia més fred de tot l’any. Municipis dels Ports com Morella i Castellfort han matinat amb temperatures de 8 graus per davall de zero. L'Aemet ha activat, per a aquest dimarts, l'avís groc per temperatures baixes, que en la pròxima matinada poden marcar un nou rècord negatiu a les comarques de l'interior.

Aques dilluns, a Alcoi no hi ha hagut neu, però els termòmetres no pujaven de 5 graus. Per als albergs, aquesta ha sigut la nit més problemàtica de l'any, i no només per a la gent que viu al carrer. Pablo Granado, director tècnic de la Creu Roja a Alcoi, ha explicat que “hi ha gent que viu en infravivendes i, quan fa aquestes temperatures, acudeixen a aquest tipus de centres”.

L’accés a una temperatura adequada s’ha notat molt a les llars amb menys capacitats adquisitives, com els pisos d’estudiants, on activar-la és un luxe. “En el pis fa molt de fred i, tal com està la calefacció, encara més, perquè no la podem encendre”, ha reconegut un jove. 

També al cim de Penyagolosa (Alcalatén) han notat el descens, que en aquesta zona ha arribat a una mínima de 9 graus sota zero. A Sant Miquel (Plana Alta) no ha caigut neu, i s’han vist uns pocs flocs anecdòtics en ciutats com Utiel i Llíria (Camp de Túria).

També et pot interessar

stats