Febre, dolor muscular i malestar general: el testimoni d'un voluntari de la vacuna de Pfizer

Miquel Fernández, voluntari en l’estudi de la vacuna, qualifica els seus efectes secundaris com a anecdòtics.

VÍDEO | Febre, dolor muscular i malestar general: el testimoni d'un voluntari de la vacuna de Pfizer

Amb motiu de l’anunci aquest dimecres per part de la farmacèutica Pfizer que la seua vacuna té una efectivitat del 95% el programa À Punt directe ha entrevistat Miquel Fernández, un català resident a la ciutat estatunidenca de Norman (Oklahoma) i que participa com a voluntari en l’estudi d’aquesta vacuna.

Sobre els efectes secundaris, Miquel reconeix que n’ha tingut, però els qualifica d’“anecdòtics”. Ha reconegut haver experimentat febra, malestar general i dolor muscular l’endemà de rebre la primera dosi de la vacuna i una altra vegada després de la segona dosi, però assegura que “va ser qüestió d’hores”.

Segons la informació que ha donat la companyia a Fernández sobre l’evolució de l’estudi, aquesta simptomatologia coincideix amb el que hi han reportat altres participants.

Una de les vacunes més avançades

La de Pfizer és una de les tres vacunes que han confirmat una certa efectivitat a hores d’ara, però cal recordar que l’OMS ha advertit que no s’acabarà la pandèmia fins que no es vacune almenys el 70% de la població.

S’administra en dues dosis, així els 20 milions que vol adquirir el govern espanyol donarien per a vacunar 10 milions de persones, vora un 20% de la població del país.

El principal inconvenient d’aquesta vacuna és que cal conservar-la a menys de 70 graus de temperatura.

També et pot interessar

stats