La Fe rebrà un dels equips de protonteràpia que finança Amancio Ortega

Es tracta d'una modalitat especial de radioteràpia que utilitza protons en comptes de raigs X o electrons

Hospital La Fe de València
Hospital La Fe de València

El Ministeri de Sanitat ha formalitzat el contracte per a la implantació de deu equips de protonteràpia en el Sistema Nacional de Salut (SNS), finançats per la Fundació Amancio Ortega Gaona, un d'ells a l'Hospital La Fe de València.

Els equips s'instal·laran en set comunitats autònomes (País Basc, Catalunya, Galícia, Andalusia, País Valencià, Canàries i Madrid) i, segons el Ministeri, aquests situaran Espanya a l'avantguarda d'aquest tipus de tecnologia en tot Europa.

La protonteràpia és una modalitat especial de radioteràpia que utilitza protons en comptes de raigs X o electrons, que permet un alliberament més localitzat de la radiació, la qual cosa comporta una millor distribució de la dosi i una menor irradiació del teixit circumdant.

Aquesta modalitat adquireix una rellevància especial en els pacients amb hospitalitzacions molt llargues, especialment en els xiquets.

Sanitat, en col·laboració amb les comunitats, ha elaborat els plecs i ha licitat els equips, que han sigut adjudicats íntegrament a l'empresa Ió Beam Applications SA, per 263.538.000 euros.

El conveni es va signar fa poc més d'un any, el 19 d'octubre de 2021, i contempla la instal·lació de deu equips de protonteràpia, finançats per la fundació, que donaran resposta a les necessitats de tractaments a tot el Sistema Nacional de Salut. Els equips estaran distribuïts així:

- Un equip en la Comunitat Valenciana, a l'Hospital La Fe de València.

- Un equip al País Basc, situat en el Complex Hospitalari de Sant Sebastià.

- Dos equips en Catalunya, localitzats en el Parc Sanitari Pere Virgili de Barcelona.

- Un equip a Galícia, en l'antic Hospital Gil Casares.

- Dos equips a Andalusia: un en l'antic Hospital Militar de Sevilla, i l'altre a l'Hospital maternoinfantil de Màlaga.

- Un equip a Canàries, a l'Hospital Universitari Dr. Negrín, de Gran Canària.

- Dos equips a la Comunitat de Madrid: un a l'Hospital La Paz, i el segon a l'Hospital de Fuenlabrada.

També et pot interessar

stats