La Fe, primer hospital de l’estat a superar cent trasplantaments de medul·la òssia anuals

El centre es converteix en la primera unitat de trasplantament de tot l’estat, amb més de 3.000 intervencions en adults

Rècord anual de trasplantaments pulmonars a l\'Hospital La Fe de València
Hospital La Fe de València / À Punt NTC

La unitat de trasplantament de progenitors hematopoètics i teràpia cel·lular de l'hospital universitari i politècnic La Fe de València ha batut el rècord de l'estat després de fer 101 trasplantaments de medul·la òssia durant l'any passat, segons la memòria anual de l'Organització Nacional de Trasplantaments.

A més, l’any passat aquest centre va assolir la xifra de 3.000 trasplantaments en persones adultes, una dada que el converteix en la primera unitat de trasplantament de tot l’estat, segons informa la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Segons Javier de la Rubia, cap de servei d'Hematologia de l'Hospital La Fe, “es tracta d'un rècord perquè és el primer centre espanyol que arriba a aquesta xifra de trasplantaments en pacients adults” el que suposa un “significatiu augment de la supervivència” entre els pacients.

Actualment, la donació està pràcticament universalitzada gràcies al fet que els esquemes d'immunosupressió permeten efectuar trasplantaments amb major disparitat entre persona donant i persona receptora.

Amb 323 trasplantaments d'òrgans, La Fe és l’hospital que més operacions d’aquest tipus ha fet en tot l’estat i bat el rècord com a primer hospital quant a trasplantaments hepàtics, amb 117 intervencions.

També et pot interessar

stats