La Fe crea una consulta pionera en detecció precoç de l'autisme en prematurs

Els principals avantatges d’aquesta consulta pionera són la detecció precoç i la reducció del temps d’actuació.

La Fe crea una consulta pionera en detecció precoç de l\'autisme en prematurs
La Fe crea una consulta pionera en detecció precoç de l'autisme en prematurs

L'hospital La Fe de València ha posat en marxa la primera consulta especialitzada a Espanya per a la detecció precoç de l'autisme en prematurs, cosa que milloraria fins a cinc vegades el diagnòstic i disminuiria el cost personal i econòmic.

Aquesta consulta pionera permetrà iniciar una actuació inicial quan la malaltia no està totalment establida, i així millorar el pronòstic i disminuir l'impacte socioeconòmic per l'atenció sanitària i necessitats educatives.

A més, serà possible la detecció precoç dels TEA en nounats d'alt risc (de menys de 1,5 quilos o nascuts abans de la setmana 28a de gestació) que actualment són atesos en la consulta de seguiment neonatal.

Com funciona?

Quan hi ha indicis de TEA, el cas l'envien als centres d'atenció primerenca i, si la sospita persisteix, l'envien a pediatria general i, finalment, a salut mental infantil.

La nova consulta afavorirà una assistència integral al desenvolupament biopsicosocial des del naixement. Com a avantatges principals d’aquesta consulta pionera destaquen la detecció precoç i la reducció del temps d’actuació. 

Aquest model assistencial situa Espanya en un escenari d'avantguarda. Així, professionals de la salut mental d'Eslovènia, Polònia, Itàlia i Grècia han fet estades a La Fe atrets per aquesta consulta innovadora.

També et pot interessar

stats