La Fe celebra el 50 aniversari amb una marxa solidària

Els diners de les inscripcions es destinaran al programa de voluntariat amb gossos que ajuda els pacients a adaptar-se millor durant l’ingrés al centre.

Marxa solidària a peu per l’antic llit del riu Túria
Marxa solidària a peu per l’antic llit del riu Túria / @HospitalLaFe

L’Hospital Universitari i Politècnic La Fe de València ha celebrat aquest diumenge el 50 aniversari amb una marxa solidària a peu per l’antic llit del riu Túria. Més de 1.300 persones hi han participat caminant. Els diners recaptats de les inscripcions, que tenien un cost de sis euros, es destinaran al programa de voluntariat amb gossos Gos de la mà, que ajuda els pacients a adaptar-se millor durant l’ingrés al centre.  

Per a commemorar el 50 aniversari, La Fe també ha organitzat també una sèrie d’actes commemoratius amb què volen retre homenatge als professionals i pacients que han format part de la història de l’hospital.

Gos de la mà

 

El programa de voluntariat del Departament de Salut de València La Fe, Gos de la mà, té com a objectiu minimitzar l’impacte emocional que causen els ingressos hospitalaris, mitjançant la trobada dels malalts amb gossos d’assistència.

La primera fase del projecte es va desenvolupar en Oncologia Pediàtrica, i ha obtingut una valoració positiva tant per part dels pacients com e les famílies, cosa que va fer que se n’ampliara l’aplicació a altres especialitats hospitalàries. Actualment, aquest programa també està actiu en l’àrea de Pediatria General amb visites a la sala d’hospitalització i a l’hospital de dia, així com en Psiquiatria Infantil i Juvenil i en la Unitat de Lesions Medul·lars.

També et pot interessar

stats