La Fe bat el seu rècord de trasplantaments de cor

S’hi han fet 11 intervencions en un mes.

Foto d'arxiu
Foto d'arxiu / Europapress

L’Hospital La Fe de València ha realitzat un total d’11 trasplantaments cardíacs en els últims 30 dies, la qual cosa suposa una mitjana d’un trasplantament cada tres dies. Amb aquesta xifra, La Fe ha batut el seu rècord de huit trasplantaments en 30 dies. La mitjana a Espanya, en canvi, és de dos al mes.

El responsable de la Unitat d’Insuficiència Cardíaca i Trasplantament de l’Hospital La Fe, el doctor Luis Almenar, ha destacat que aquestes xifres “poden obtindre’s gràcies a la solidaritat i donació altruista de la població valenciana, que en els últims anys ha fet créixer les donacions de cor a la Comunitat Valenciana”.

Líder estatal en trasplantaments de cor

Durant 2018 l’Hospital La Fe va fer 34 trasplantaments de cor, xifra que el situa com el centre espanyol que va fer més intervencions d’aquest tipus.

El 16 de novembre de 1987 es va fer la primera operació a la Comunitat Valenciana a La Fe i des d’aleshores el centre hospitalari ha ocupat els primers llocs del rànquing estatal, segons l’Organització Nacional de Trasplantaments (ONT). Des d’aquell moment, a 900 persones se’ls ha practicat aquesta intervenció.

També et pot interessar